Mida ma söön ehk tegelikult olen ma täiesti normaalne inimene.

Minult on juba nii mitu korda küsitud ja ma olen nii mitu korda lubanud oma ühe päeva menüü kirja panna, aga pole seda siiani jõudnud.

Tegelikult on seda praegu ka raske teha, aga ma püüan enam vähem kirja panna, mida ma tavaliselt söön.

Hommikusöök

Kõige toitvam ja mõnusam hommikusöök, mida endale teen on täistera kaerahelbepuder (mu lemmikud on Veski Mati omad). Väga tihti teen ma omale hommikusöögiks banaanipannkooke, mis on ka minu vaieldamatud lemmikud. Praemuna värske salatiga on samuti üks hea viis hommiku alustamiseks.

Lõunasöök

Tatar muna ja värske salatiga on mõnus lõunasöök, eriti kooliaeg, kui nälg väga suur on, sest tatar saab üsna kiiresti valmis. Väga tihti teen ma omale täisteramakarone, lisan sinna seda, mida parasjagu on – kana, tomatit, kurki, suvikõrvitsat – ühesõnaga ükskõik mida. Kanasalatit teen ka üsna sageli, mis on samuti hästi kiire viis millegagi kõhtu täita.

Õhtusöök

Ma ei saaks öelda, et ma õhtuti väga korralikult sööks. Kui ma korra päevas olen sooja prae söönud, siis õhtul nagu väga ei tahagi, sest lõunasöögi kellaaeg on nii varieeruv. Õhtuks teen omale näiteks smootisid. Praegu on mu lemmik banaani-maasika-maitsestamata jogurti jook. Täidab hullult hästi kõhtu ja on maitsev ka.

Vahepalad

Vahepaladeks söön puuvilju, riisileivast tehtud võileibu, banaanijäätist. Tegelikult meeldib mulle nö vahepalaks süüa nt kreeka jogurtit puuviljade või marjadega. Maiustan ma üsna tihti tumeda šokolaadiga. Nüüd avastasin, kui lihtne on teha pähklivõid ja seda riisileivale määrida on nii hea.

Nagu ma juba sada korda öelnud olen, siis mul on hullult raske kirja panna, mida ma söön. Ma söön igasuguseid asju ja enda arvates täiesti normaalset toitu. Eile sõin õhtuks näiteks ema tehtud seljankat ja lõunaks smootit ja hommikul sõin hoopis kodujuustu. Üsna tihti, eriti kodus olles, söön heeringat igas erinevas vormis. Nii, et päevad on väga erinevad ja ülesse kirja said need, mida ma kõige sagedamini teen või söön.

Täitsin üks päev nutridatas (VAJUTA SIIA) toidupäevikut ja selle järgi söön ma justkui liiga vähe. Minu jaoks on see kummaline, sest ma ju kogu aeg söön midagi + vett joon ka. Ma endiselt mõtlen, et ehk peaks ikka mõnel targemal laskma omale toitumiskava välja kirjutada, aga samas ma ei tea, kui hästi ma sellest kinni suudaks pidada.

Praegu näiteks kaal ei liigu üldse, mis on nii kummaline. Siis, kui trenni ei teinud, kaal langes. Nüüd, kui trenni teen, kaal seisab. Võta siis kinni, mida tegema peaks. 😀

Ma loodan, et ehk keegi sai sellest postitusest midagi kasulikku ja kui keegi targem mulle nõu tahab/oskab anda, siis ma ootan väga tagasisidet. 🙂

Laura.

2 kommentaari

 • ggerda

  13. juuli 2015 at 11:19

  Ma pole küll keegi targem, aga omast kogemusest arvan, et su kaal ehk ei lange, sest trenn kasvatab lihast ning sellepärast pole ka kaalus muutusi? Kas cm mõõdad? Minul endal oli nii, et kui aktiivsemat trenni tegin siis kaalu number oli tükk aega sama, aga vaatepilt peeglist muutus.

  Liiga vähene söömine võib ka kaalunumbrit kinni hoida.

  Vasta
  • Laura

   13. juuli 2015 at 12:13

   Ma polnud end pikalt mõõtnud ja minu meelest polnud ka peeglist mingit muutust näha. Aga nüüd panin mõõdud kirja ja proovin just mõõtude järgi arengut jälgida.

   Vasta

Lisa kommentaar